Kategorie receptů
Králík dušený na paprice se žampióny
Počet ingrediencí
10
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
11 g
Doba přípravy
60 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Králíka opláchneme, předek odsekneme a podélně rozpůlíme, maso odblaníme. Osmahneme na plátky nakrájenou cibuli, přidáme mletou papriku, mírně osmahneme, zalijeme vodou a uvedeme do varu. Vložíme mírně osoleného králíka a dusíme doměkka. Králíka vyndáme, základ zahustíme jíškou připravenou z 50 g másla a mouky. Přidáme vodu, rozšleháme a vaříme dvacet minut. Poté omáčku zjemníme smetanou. Na zbylém másle osmahneme žampióny, nakrájené na plátky, přidáme trochu omáčky a podusíme. Žampióny přidáme do celé omáčky a chvíli povaříme.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
80 g
Jedlá sůl
12 g
Králičí plec+hruď 1 kg
360 g
Žampión zahradní 500 g
60 g
Pitná voda nesycená
320 g
Paprika sladká 35 g
6 g
10% UHT smetana Mlékárna Pragolaktos 0,5 l
120 g
Olej slunečnicový
12 g
Krajanka máslo 250 g
16 g