Kategorie receptů
Krůta na slanině
Počet ingrediencí
6
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
2 g
Doba přípravy
80 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Krůtu opláchneme, protkneme polovinou dávky slaniny, mírně osolíme na povrchu i uvnitř. Zbylou slaninu nakrájíme na drobné kostičky, částečně roztavíme, přidáme polovinu dávky másla, nakrájenou cibuli, mírně osmahneme a zastříkneme vodou. Na cibuli se slaninou vložíme krůtu a za občasného přelévání výpekem a přidávání vody ji upečeme do nazlátlé barvy a doměkka. Krůtu vyndáme. Zbylou šťávu zjemníme zbylým máslem, podle potřeby dosolíme a krátce převaříme.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
80 g
Jedlá sůl vakuová 1 kg
12 g
Krůtí maso
440 g
Staročeská slanina 1,9 kg
60 g
Pitná voda nesycená
280 g