Kuře po myslivecku
Postup přípravy
Kuřecí kousky s kostí (stehna nebo paličky). Kousky kuřete ochutíme solí a pepřem a dáme je do mísy. Přidáme 4 ks bobkového listu a rozmarýn, stroužek rozdrceného česneku a zalijeme vínem. Mísu přikryjeme a necháme nejlépe přes noc marinovat v ledničce.
Troubu předehřejeme na 180 °C. Maso scedíme, marinádu uchováme. Kousky masa osušíme, poprášíme je moukou a přebytek oklepeme. Ohnivzdorný kastrol postavíme na střední plamen, vlijeme olej a až se rozehřeje, osmažíme na něm ze všech stran kousky kuřete a vyjmeme je. Do kastrolu vsypeme zbytek česneku (2 strožky) pokrájeného na plátky, osmažíme ho dozlatova, pak přidáme pokrájené sardelová očka, olivy, rajčata (ty podrtíme vařečkou) a vrátíme kuře. Vlijeme uchovanou marinádu, uvedeme do varu, přidáme Masox, na kuře dáme alobal ve dvojité vrstvě, kastrol přikryjeme a vložíme do předehřáté trouby. Dusíme v troubě asi 1,5 hodiny.
Z povrchu omáčky odstraníme případný přebytečný tuk, omáčku dochutíme solí a pepřem podle chuti. Vyjmeme bobkové listy a rozmarýn a podáváme.