Kategorie receptů
Kuřecí maso po orientálsku
Počet ingrediencí
10
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
14 g
Doba přípravy
120 minut
Postup přípravy
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky. Většinu škrobové moučky zalijeme polovinou vývaru z bujónu, necháme několik minut stát, částečně slijeme a namočenou moučku přidáme k masu, promícháme a necháme asi hodinu odležet v lednici. Pórek nakrájíme na kolečka, papriku na proužky. Na oleji zpěníme kari, přidáme maso a opékáme. Sójovou omáčku promícháme se solí, zbylým škrobem a vývarem z bujónu. K opečenému masu přidáme zeleninu a ještě chvíli opečeme. Na závěr zalijeme omáčkou a mícháme do zhoustnutí.
Vytisknout recept (PDF)Paprika červená
100 g
Pórek
200 g
Jedlá sůl vakuová 1 kg
4 g
Kuřecí maso
400 g
Kuřecí bujón
40 g
Pitná voda nesycená
400 g
Kari 25 g
4 g
Kukuřičný škrob, bez lepku 200 g
30 g
Sójová omáčka 170 ml
20 g