Kategorie receptů
Kuřecí řízek v těstíčku
Počet ingrediencí
7
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
9 g
Doba přípravy
30 minut
Postup přípravy
Řízky povaříme v osolené vodě a vychladlé osolíme. Bílé víno, mléko a vejce rozšleháme, přidáme jemně nastrouhaný sýr a hladkou mouku a rozšleháme na husté těstíčko. Řízky namáčíme v těstíčku, vkládáme na rozpálený olej a zvolna smažíme po obou stranách dozlatova.
Vytisknout recept (PDF)Kuřecí maso
400 g
Chardonnay pozdní sběr víno polosuché bílé 0,75 l
200 g
Eidam 30% cihla 2600 g
40 g
Jihočeské mléko lahodné polotučné 1,5% 1 l
200 g
Olej slunečnicový
40 g
Vejce
120 g