Kategorie receptů
Kuřecí holandské řízky
Počet ingrediencí
11
Počet porcí
6
Sacharidy na jednu porci
12 g
Doba přípravy
30 minut
Postup přípravy
Mleté kuřecí maso smícháme se sýrama, eidam nastrouháme nahrubo a nivu na jemno. Přidáme česnek, cibuli, vejce (2 ks), mléko, pepř a tak 3 lžíce hladké mouky. Tvoříme řízečky ve tvaru dlaně a obalujeme v trojobalu. Podáváme s bramborovou kaší.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
40 g
Česnek
4 g
Jedlá sůl
4 g
Strouhanka
30 g
Eidam 30% cihla 2600 g
72 g
Jihočeské mléko lahodné polotučné 1,5% 1 l
100 g
Jihočeská Niva 50 % 110 g
60 g
Pepř černý mletý 20 g
2 g
Mouka hladká 1 000 g
50 g
Vejce
150 g