Kategorie receptů
Kuřecí stehna s mletým masem
Počet ingrediencí
11
Počet porcí
8
Sacharidy na jednu porci
1 g
Doba přípravy
50 minut
Postup přípravy
Kuřecí stehna (8 ks) opatrně vykostíme, tak abychom neporušili kůži. Přes folii lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Do mísy dáme mleté maso, vejce, jemně nakrájenou cibulku, česnek, mouku, nasekanou petrželku, přidáme sůl a pepř. Maso pořádně promícháme a rozdělíme na jednotlivé plátky. Plátky s nádivkou pomocí kůže zatočíme a vložíme těsně vedle sebe do pekáče, podlijeme vývarem a dusíme pod poklicí při 200°C asi 1 hodinu. Pak sejmeme poklici, přeleváme výpekem a dozlatova dopečeme. Podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.
Vytisknout recept (PDF)Česnek
2 g
Jedlá sůl
4 g
Petrželová nať
8 g
Kuřecí maso
1200 g
Cibulka jarní
40 g
Pitná voda nesycená
200 g
Pepř černý mletý 20 g
2 g
Masox 72 g
12 g
Mouka hladká 1 000 g
10 g
Vejce
50 g