Kategorie receptů
Plněná kapusta mletým masem
Počet ingrediencí
13
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
16 g
Doba přípravy
60 minut
Postup přípravy
Maso umeleme najemno, přidáme rozmíchaná vejce, sůl, pepř, třený česnek, strouhanku, třetinu nakrájené cibule. Promícháme a rozdělíme na deset dílů. Hlávky kapusty spaříme, ochladíme vodou a rozebereme na jednotlivé listy. Do listů zabalíme připravenou směs z masa. Zbytek cibule osmažíme na tuku, přidáme závitky a dusíme asi půl hodiny. Pak závitky vyjmeme, šťávu zahustíme moukou, zalijeme vodou, rozšleháme a vaříme asi dvacet minut. Závitky šťávou přelijeme a přidáme na kousky nakrájenou slaninu a znovu chvíli podusíme. Vše dochutíme.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
96 g
Česnek
12 g
Kapusta biela
40 g
Jedlá sůl
12 g
Hovězí přední
280 g
Vepřové maso (kotlety)
100 g
Strouhanka
40 g
Staročeská slanina 1,9 kg
20 g
Pitná voda nesycená
520 g
Pepř černý mletý 20 g
2 g
Olej slunečnicový
20 g
Mouka hladká 1 000 g
20 g