Kategorie receptů
Plněný lilek
Počet ingrediencí
9
Počet porcí
2
Sacharidy na jednu porci
20 g
Doba přípravy
25 minut

Postup přípravy
Lilek opláchneme, odkrojíme stopku i druhý konec a rozřízneme jej podélně na polovinu. Vydlabeme dužinu a posolíme slupky. Maso smícháme s dužinou, nakrájenou cibulí, prolisovaným česnekem, nakrájenými rajčaty a vejcem. Směs opepříme a osolíme. Slupky naplníme směsí a návrh pokládeme tvarůžky. Podléváme lilky vodou a vložíme do trouby vyhřáté na 200 stupňů. Pečeme 30–40 minut.
Vytisknout recept (PDF)Lilek
380 g
Rajčata
110 g
Česnek
3 g
Vejce
40 g
Jedlá sůl
3 g
Mleté maso míchané
170 g
Jihočeský syreček 0,1% 90 g
30 g
Kmín drcený 25 g
4 g