Kategorie receptů
Sekaná pečeně s hráškem
Počet ingrediencí
14
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
16 g
Doba přípravy
60 minut
Postup přípravy
Hovězí maso posolíme a umeleme s cibulí. Přidáme vodu a vymícháme, až je hmota lepivá. Poloviční dávku vepřového masa umeleme nahrubo a druhou část nakrájíme na kousky. Do hmoty dáme mléko, vejce, strouhanku, rozetřený česnek se solí, pepř, mouku, hrášek, umleté vepřové maso, slaninu a vepřové maso nakrájené na kousky. Vše promícháme a vytvoříme šišky. Vkládáme je do pekáče, který vytřeme tukem. Při pečení podléváme vodou, až jsou šišky dozlatova opečené.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
24 g
Česnek
6 g
Vejce
25 g
Jedlá sůl
12 g
Hovězí přední
240 g
Vepřové maso (kotlety)
140 g
Strouhanka
54 g
Staročeská slanina 1,9 kg
24 g
Pitná voda nesycená
90 g
Hrášek v mírně slaném nálevu
25 g
Pepř černý mletý 20 g
0.6 g
3,5% UHT mléko Mlékárna Pragolaktos 1 l
60 g
Olej slunečnicový
40 g