Kategorie receptů
Sekaný řízek přírodní
Počet ingrediencí
13
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
13 g
Doba přípravy
60 minut
Postup přípravy
Umleté maso s cibulí a pečivem namočíme v mléce, mírně osolíme, přidáme koření, vejce, strouhanku a pečlivě promícháme. Ze směsi vytvarujeme řízky asi 1 cm tlusté, které vložíme do pekáče vytřeného olejem, poprášíme lehce moukou, prudce zapečeme, obrátíme, zastříkneme vodou a necháme dusit asi 15 minut. Poté řízky vyjmeme. Šťávu s výpekem zalijeme vodou, krátce povaříme a přecedíme na řízky, které opět podusíme dalších 15 minut. Před ukončením šťávu dle potřeby přisolíme a zjemníme máslem.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
40 g
Jedlá sůl
10 g
Bílé pečivo
40 g
Mleté maso míchané
400 g
Strouhanka
20 g
Jihočeské mléko trvanlivé polotučné 1,5% 1 l
40 g
Pitná voda nesycená
200 g
Muškátový květ
0.4 g
Pepř černý mletý 20 g
0.4 g
Olej slunečnicový
36 g
Krajanka máslo 250 g
20 g
Vejce
16 g