Kategorie receptů
Telecí maso zadělávané
Počet ingrediencí
12
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
13 g
Doba přípravy
60 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Telecí maso nakrájíme na kousky a vložíme ho do vařící vody. Přidáme sůl, celý pepř a očištěnou nakrájenou zeleninu a cibuli. Vaříme doměkka. Poté maso vyjmeme. Z 2/3 dávky másla a mouky připravíme jíšku, přidáme muškátový květ a zalijeme ji chladným vývarem, rozšleháme a vaříme dvacet minut. Do omáčky přidáme smetanu, procedíme ji zpět na maso a povaříme. Zjemníme zbylým máslem.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
20 g
Mrkev
40 g
Petržel
20 g
Celer
40 g
Jedlá sůl
12 g
Jihočeské máslo 82 % 250 g
48 g
Pitná voda nesycená
520 g
Muškátový květ
0.4 g
Telecí kýta 500 g
380 g
Pepř černý celý 20 g
0.4 g
10% UHT smetana Mlékárna Pragolaktos 0,5 l
100 g