Kategorie receptů
Telecí medailonky s dušenou zeleninou
Počet ingrediencí
8
Počet porcí
2
Sacharidy na jednu porci
7 g
Doba přípravy
45 minut
Postup přípravy
Telecí maso nakrájíme na plátky a naklepeme z obou stran. Posolíme a opepříme. Opečeme na rozpáleném oleji, podlijeme vodou a dusíme, až je maso měkké. Šťávu zahustíme moukou a chvíli vaříme. Nakrájenou mrkev a květák osmahneme na oleji, přidáme špenát, zamícháme a dusíme doměkka. Přidáme sůl a pepř. Maso přelijeme šťávou a přidáme zeleninu. Podáváme s rýží.
Vytisknout recept (PDF)Květák
70 g
Mrkev
60 g
Špenát porcovaný hluboce zmrazený 400 g
70 g
Jedlá sůl vakuová 1 kg
2 g
Telecí kýta 500 g
220 g
Pepř černý mletý 20 g
0.8 g
Olej slunečnicový
10 g