Kategorie receptů
Telecí řízek
Počet ingrediencí
10
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
19 g
Doba přípravy
60 minut
Postup přípravy
Umyté telecí maso osušíme, odblaníme, naklepeme, osolíme a obalíme v mouce. Vejce rozšleháme, přidáme mléko, nastrouhaný sýr, rozmícháme a řízky namočíme ve směsi. Poté je obalíme ve strouhance a osmažíme na oleji. Rajčata umyjeme, nakrájíme na kolečka, opečeme na oleji po řízkách, poklademe na usmažené řízky a pokapeme citrónovou šťávou.
Vytisknout recept (PDF)Rajčata
200 g
Jedlá sůl
4 g
Citróny
32 g
Strouhanka
32 g
Jihočeské mléko trvanlivé polotučné 1,5% 1 l
160 g
Telecí maso 550 g
280 g
Olej slunečnicový
36 g
Mouka hladká 1 000 g
40 g
Vejce
40 g