Kategorie receptů
Vepřová panenka na zelenině
Počet ingrediencí
20
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
21 g
Doba přípravy
60 minut
Postup přípravy
Najemno nastrouhaný česnek smícháme s nasekanými bylinkami, pepřem a krátce orestujeme na oleji. Touto směsí obalíme osolenou panenku, kterou vložíme do pekáče, podlijeme vývarem a pečeme při 195˚C cca 20 minut. Upečené maso vyndáme z trouby a necháme odležet ve šťávě, po odležení nakrájíme na plátky. Mezitím si na másle orestujeme zeleninovou směs, osolíme, okořeníme a opepříme. Výpek z vepřové panenky smícháme s máslem, hořčicí a zakysanou smetanou rozmíchanou se škrobovou moučkou. Přidáváme jako omáčku k medailonkům.
Vytisknout recept (PDF)Brokolice
200 g
Paprika červená
200 g
Česnek
20 g
Jedlá sůl vakuová 1 kg
4 g
Šalvěj
4 g
Vepřová panenka
360 g
Jihočeská zakysaná smetana 18 % 180 g
80 g
Dětská sladká kukuřice 370 ml. Prostě skvělé!
100 g
Hovězí bujón
52 g
Zelené fazolové lusky 1000 g
200 g
Pitná voda nesycená
200 g
Hořčice plnotučná 340 g
20 g
Bazalka 10 g
4 g
Oregano 10 g
4 g
Pepř černý mletý 20 g
4 g
Tymián 10 g
4 g
Garam masala 25 g
3 g
Bio Kukuřičný škrob, bez lepku 200 g
20 g
Olej slunečnicový
12 g