Kategorie receptů
Vepřové v baby karotce
Počet ingrediencí
9
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
16 g
Doba přípravy
60 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Maso nakrájíme na kostky a osmahneme na oleji, osolíme, mírně podlijeme vodou a dusíme. Podle potřeby ještě průběžně dolejeme vodou. Očištěnou mrkev nakrájíme na plátky a přidáme k masu. Po krátkém dušení pokrm zahustíme světlou zásmažkou z mouky a oleje. Dobře rozmícháme, ochutíme nastrouhaným muškátovým oříškem a pepřem, společně podusíme. Ke konci ochutíme, zalijeme mlékem a vše opět podusíme.
Vytisknout recept (PDF)Mrkev
500 g
Jedlá sůl vakuová 1 kg
6 g
Muškátový ořech celý
2 g
Jihočeské mléko trvanlivé polotučné 1,5% 1 l
80 g
Pitná voda nesycená
80 g
Vepřová plec
360 g
Pepř černý mletý 20 g
4 g
Olej slunečnicový
20 g