Kategorie receptů
Vepřové v okurkové omáčce
Počet ingrediencí
13
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
15 g
Doba přípravy
80 minut
Postup přípravy
Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme drcené nové koření, přisypeme mouku a připravíme zásmažku. Přidáme maso, zalijeme vodou a částí mléka. Dobře promícháme, osolíme a provaříme. Před koncem varu přidáme zbylé mléko a smetanu a vaříme do změknutí masa. Poté přisladíme, dochutíme převařeným octem a přecedíme. Kyselé okurky oloupeme a nakrájíme na kostičky. Podusíme je na zbylém oleji, vložíme i s olejem do omáčky a zamícháme. Omáčku zjemníme máslem, dochutíme solí a povaříme.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
60 g
Jedlá sůl vakuová 1 kg
8 g
Ocet kvasný lihový 1 l
12 g
Vepřové maso (kotlety)
340 g
Sladidlo Stevie sypká
8 g
Jihočeské mléko trvanlivé polotučné 1,5% 1 l
200 g
TRADIČNÍ Moravské okurky 720 ml
100 g
Nové koření mleté
1 g
Pitná voda nesycená
400 g
10% UHT smetana Mlékárna Pragolaktos 0,5 l
80 g
Olej slunečnicový
32 g
Krajanka máslo 250 g
20 g