Kategorie receptů
Drůbeží játra na cibulce
Počet ingrediencí
8
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
8 g
Doba přípravy
30 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Játra omyjeme, nakrájíme na větší kousky, krátce povaříme a slijeme. Jemně nakrájenou cibuli osmahneme na oleji do růžova, přidáme prosátou mouku, mírně osmahneme, zalijeme vývarem, nebo vodou, rozšleháme, přidáme kmín, pepř, rajčatový protlak a vaříme alespoň 10 minut. Do hotové šťávy pak vložíme játra a dodusíme doměkka. Před ukončením dušení dle potřeby dochutíme.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
120 g
Jedlá sůl vakuová 1 kg
4 g
Kmín celý
4 g
Kuřecí játra
480 g
Pepř černý mletý 20 g
2 g
Olej slunečnicový
28 g
Hladká mouka
20 g