Kategorie receptů
Srnčí maso se žampióny
Počet ingrediencí
10
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
6 g
Doba přípravy
80 minut
Postup přípravy
Srnčí maso nakrájíme na kousky, přidáme cibuli, česnek a dáme rozehřátý olej. Opečeme, osolíme, opepříme, přilijeme vodu a červené víno, pomalu dusíme v přikryté nádobě doměkka. Poté přidáme na plátky pokrájené žampiony a ještě podusíme. Přidáme sójovou omáčku, vmícháme jogurt a ozdobíme petrželkou.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
100 g
Petrželová nať
4 g
Svatovavřinecké pozdní sběr víno suché červené 0,75 l
160 g
Žampión zahradní 500 g
160 g
Bílý jogurt z Valašska 3% 150 g
60 g
Srnčí maso
360 g
Česnek sušený granulovaný 25 g
5 g
Pepř černý mletý 20 g
2 g
Sójová omáčka 170 ml
10 g