Kategorie receptů
Krůtí rizoto se šafránem
Počet ingrediencí
10
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
37 g
Doba přípravy
90 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Nejdříve si uvaříme krůtí maso ve vodě a vývar použijeme do rizota. Na olivovém oleji lehce osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a přidáme nepropláchnutou rýži. Pořádně promícháme a opékáme několik minut, občas promícháme. Přilijeme víno a provaříme, než se odpaří alkohol. Přidáme šafrán. Pak už přiléváme postupně vývar (po sběračkách) a občas promícháme. Vždy, když se vývar vsákne, přilijeme další sběračku a to děláme, dokud není rýže al dente. Může to trvat cca 20 minut. Když je rýže akorát na skus, vypneme sporák a vmícháme máslo a parmazán. Nakonec přidáme krůtí maso a ještě lehce prohřejeme. Podáváme s hoblinkami parmazánu.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
60 g
Jedlá sůl
4 g
Krůtí maso
360 g
Olivový olej
24 g
Chardonnay pozdní sběr víno polosuché bílé 0,75 l
50 g
Parmazán 100 g
50 g
Pitná voda nesycená
1000 g
Šafrán
0.08 g
Lagris rýže arborio 500 g
180 g