Kategorie receptů
Mleté maso s rýži a rajčaty z jedné pánve
Počet ingrediencí
16
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
35 g
Doba přípravy
35 minut
Postup přípravy
Mrkev a cibuli nakrájíme na kostičky, česnek na plátky. Na sádle orestujeme cibuli do zlatova a přidáme česnek. Po krátkém opečení vmícháme mrkev a po chvíli maso. Restujeme a mícháme, až se maso rozdrolí. Do opečeného masa vmícháme protlak, zarestujeme a vlijeme rajčata. Přivedeme k varu, osolíme a vsypeme propláchnutou rýži. Zalijeme hrnkem vývaru (voda a bujón) a přikryté vaříme do změknutí rýže. Musíme občas promíchávavat a vývar dolévat podle potřeby. Před koncem vaření vmícháme natrhanou bazalku a hrášek. Dochutíme pepřem, solí, chilli podle chuti. Na talíři masovou rýži posypeme strouhaným sýrem.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
50 g
Mrkev
40 g
Česnek
3 g
Jedlá sůl
5 g
Bazalka čerstvá
2 g
Sádlo
10 g
Eidam 30% cihla 2600 g
100 g
Rýže dlouhozrnná 400 g
140 g
Zeleninový bujón
15 g
Pitná voda nesycená
600 g
Hrášek v mírně slaném nálevu
20 g
Pepř černý mletý 20 g
2 g
Podravka rajčata pasírováná 500 g
200 g
Kuřecí mleté maso 500 g
400 g
Podravka rajčatový protlak v tubě 120 g
12 g