Rizoto se špenátem
Postup přípravy
Kopřivy nebo špenát dáme do vroucí vody. Zamícháme je a vaříme zhruba 2 minuty. Pomocí kleští je vylovíme a okamžitě vhodíme do velké mísy s ledovou vodou, abychom zastavili vaření. Poté je scedíme. Vezmeme hadr, vložíme do něj kopřivy nebo špenát, zabalíme je a pořádně z nich vytlačíme vodu. Kopřivy nebo špenát najemno nasekáme. Potřebujeme 1 hrnek špenátu nebo kopřiv. V hrnci si rozpálíme na středním ohni máslo, přidáme šalotku, smažíme ji zhruba 3 minuty. Neustále ji mícháme, aby se nám nepřipálila. Přidáme sůl a maso. Zvlášť si uvaříme rýži podle návodu na balení (každá rýže se vaří jinak dlouho). Smícháme poté rýži s masem a šalotkou, a pak postupně přidáváme kopřivy. Rizoto podle potřeby osolíme a dochutíme. Nakonec přidáme do rizota lžíci másla a sýr.
Vytisknout recept (PDF)