Telecí kýta s risottem
Postup přípravy
4 plátky telecí kýty, sůl a mletý černý pepř, 100 g parmské šunky, 4 snítky šalvěje, 4 snítky tymiánu, růžový pepř, 2 lžíce olivového oleje, 100 ml zeleninového vývaru
OMÁČKA: 6 kuliček zeleného pepře, 2 lžíce medu, 3 lžíce balzamikového octa, 250 ml červeného vína, 2 lžíce pomerančové šťávy
RISOTTO: 2 šalotky, 100 g másla, 300 g rýže arborio, sůl a pepř, 300 ml bílého vína, 300 ml zeleninového vývaru, 20 g parmazánu, 2 hrsti rukoly
Maso osolíme a opepříme, proložte šunkou, šalvějí a tymiánem. Zabalíme a orestujeme ze všech stran. Přiklopíme a pečeme při 180 °C doměkka, podléváme vývarem. Na polovině másla orestujeme nasekanou šalotku, přidáme rýži, osolíme, opepříme, podlijeme vínem a redukujeme. Podléváme a vaříme asi 20 minut. Přidáme strouhaný parmazán, rukolu a máslo. Víno, balzamiko, med a pepř přivedeme k varu. Přidáme pomerančovou šťávu a redukujeme. Rolky podáváme s omáčkou a risottem.
Vytisknout recept (PDF)