Kategorie receptů
Boršč
Počet ingrediencí
19
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
10 g
Doba přípravy
180 minut
Postup přípravy
Maso vložíme do nádoby a zalijeme vodou, uvedeme do varu, mírně osolíme, přidáme bobkový list, nové koření, cibuli a zvolna vaříme aspoň 2 hodiny. Vepřové maso vyjmeme dřív, aby se nerozvařilo. Po uvaření hovězího masa vývar procedíme, přidáme na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu a hlávkové zelí, oloupané a nakrájené brambory, nakrájená rajčata a krátce povaříme. Slaninu nakrájíme na kostičky, mírně ji rozškvaříme, lehce na ní zpěníme papriku a přidáme do polévky. Prosátou mouku rozšleháme se smetanou, za stálého míchání vlijeme do polévky a vaříme aspoň půl hodiny. Poté do polévky přidáme oloupanou a uvařenou řepu, nakrájenou na nudličky, vložíme pokrájené maso, polévku přichutíme citrónovou šťávou, sladidlem a krátce povaříme.
Vytisknout recept (PDF)Brambory
28 g
Cibule volná
40 g
Červená řepa
12 g
Mrkev
35 g
Rajčata
28 g
Zelí bílé
60 g
Petržel
35 g
Celer
35 g
Jedlá sůl
8 g
Citróny
28 g
Hovězí přední
260 g
Nové koření celé 30 g
0.4 g
Sladidlo Stevie
4 g
Bobkový list 5 g
0.4 g
Vepřová plec
100 g
Váhalova slanina 1,5 kg
12 g
Paprika sladká 35 g
4 g
10% UHT smetana Mlékárna Pragolaktos 500 ml
28 g