Kategorie receptů
Boršč s Robi
Počet ingrediencí
24
Počet porcí
10
Sacharidy na jednu porci
19 g
Doba přípravy
1 hodina
Postup přípravy
Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na tuku, přidáme rajský protlak a papriku, zalijeme vývarem, přidáme do uzlíku svázané koření- nové koření (7ks), bobkový list (3ks), celý černý pepř (10ks) a povaříme se zeleninou nakrájenou na hrubší nudle-mrkev, petržel, celer, zelí a na plátky nakrájenými bramborami. Asi po 20 minutách varu přidáme citronovou šťávu, ochucené Robi a vařenou na nudle nakrájenou červenou řepu i trošku sterilované kvůli chuti a barvě. Provaříme a zahustíme ve smetaně rozšlehanou moukou a znovu dobře provaříme. Při servírování doprostřed polévky přidáme kys. smetanu a dozdobíme snítkou čerstvého kopru.
Vytisknout recept (PDF)Brambory
150 g
Cibule volná
200 g
Červená řepa
100 g
Mrkev
100 g
Zelí bílé
350 g
Petržel
50 g
Celer
100 g
Jedlá sůl
7 g
Kopr
7 g
Citróny
200 g
Nové koření celé 30 g
2 g
Jihočeská smetana ke šlehání 33% 250 ml
150 g
Jihočeská zakysaná smetana 18 % 180 g
200 g
Červená řepa - kostky 720 ml a 370 ml
50 g
Bobkový list 5 g
1 g
Zeleninový bujón
9 g
Pitná voda nesycená
2000 g
Rajčatový protlak
50 g
Cukr krystal
4 g
Paprika sladká 35 g
10 g
Pepř černý celý 20 g
2 g
Olej slunečnicový
100 g
Robi nudličky 200 g - polotovar
150 g