Brokolicový krém
Postup přípravy
Omyjeme jednu větší brokolici, pokrájíme ji na menší kousky a dáme vařit do mírně osolené vody. Po přibližně 20 minutách odstavíme hrnec z plotny, necháme mírně zchladnout. Odlijeme trochu brokolicového vývaru stranou, ve zbylé vodě v hrnci rozmixujeme tyčovým mixérem brokolici naprosto na jemno. Pokud je rozmixovaná směs velmi hustá nebo chceme polévky víc, přilijeme trochu vody, tedy odlitého brokolicového vývaru. Přivedeme znovu k varu. Když se nám základ na krém vaří, přidáme jeden zeleninový bujon a trochu podravky. Osolíme, opepříme, přidáme špetku muškátového květu či. Směs necháme povařit, aby se spojily chutě. Nakonec do brokolicového krému přilijeme jednu smetanu a necháme ještě cca 5 minut povařit, poté můžeme servírovat. Brokolicový krém podáváme s osmaženou bagetou či chlebem.
Vytisknout recept (PDF)