Kategorie receptů
Chřestová polévka
Počet ingrediencí
10
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
13 g
Doba přípravy
40 minut
Postup přípravy
Připravíme si zásmažku z oleje a mouky, přidáme muškátový květ a pepř, zalijeme ji vlažnou vodou a promícháme. Uvedeme do varu a zvolna vaříme nejméně 20 minut. Ke konci přidáme mléko, krátce povaříme a procedíme. Do polévky přidáme chřest nakrájený na kratší kousky, osolíme a krátce povaříme. Nakonec polévku dochutíme polévkovým kořením a ještě jednou provaříme. Zdobíme nakrájenou petrželkou.
Vytisknout recept (PDF)Chřest zelený
320 g
Jedlá sůl vakuová 1 kg
3 g
Petrželová nať
4 g
Jihočeské mléko lahodné polotučné 1,5% 1 l
132 g
Pitná voda nesycená
730 g
Muškátový květ
2 g
Pepř černý mletý 20 g
4 g
Olej slunečnicový
20 g
Špaldová mouka hladká 1 kg
40 g