Kategorie receptů
Čočková polévka
Počet ingrediencí
16
Počet porcí
6
Sacharidy na jednu porci
27 g
Doba přípravy
25 minut
Postup přípravy
Mrkev, petržel a celer očistíme a nastrouháme nahrubo. Čočku si předem na močíme, pak slijeme a zalijeme vývarem, přidáme tymián, 2 ks bobkového listyú a 3 stroužky česneku. Vaříme zakryté na mírném ohni 15 minut. Z polévky vylovíme česnek a bobkové listy. Česnek rozmačkáme a vrátíme do hrnce. Přidáme mrkev, petržel, celer, konzervu rajčat a protlaku. Vaříme 15 minut pod pokličkou. Mezitím nasekáme hrst petrželky. Osolíme a opepříme, vmícháme balsamico, olivový olej a petrželku. Polévku podáváme horkou, nejlépe s čerstvou křupavou bagetou.
Vytisknout recept (PDF)Mrkev
60 g
Česnek
3 g
Petržel
30 g
Celer
50 g
Jedlá sůl
5 g
Petrželová nať
5 g
Olivový olej
40 g
Ocet Balsamico
20 g
Bobkový list 5 g
2 g
Zeleninový bujón
13 g
Pitná voda nesycená
1800 g
Čočka velkozrnná 5 kg
258 g
Pepř černý mletý 20 g
4 g
Tymián 10 g
2 g
Podravka rajčata pasírováná 500 g
390 g