Kategorie receptů
Gulášová polévka
Počet ingrediencí
10
Počet porcí
2
Sacharidy na jednu porci
20 g
Doba přípravy
60 minut
Postup přípravy
Nadrobno nakrájenou cibulku zpěníme na oleji, přidáme na kostky nakrájené maso a osmahneme. Poprášíme mletou paprikou, pepřem, osolíme, podlijeme trochou vody a dusíme téměř doměkka. Pak přidáme na kostky nakrájené brambory, prolisovaný česnek, dolijeme zbývající vroucí vodu a krátce povaříme. Přidáme rozemnutou majoránku. Polévku dle potřeby zahustíme moukou rozmíchanou v malém množství vody a dobře provaříme.
Vytisknout recept (PDF)Brambory
50 g
Cibule volná
200 g
Česnek
10 g
Jedlá sůl
2 g
Hovězí přední
120 g
Majoránka 7 g
2 g
Paprika sladká 35 g
4 g
Pepř černý mletý 20 g
2 g
Olej slunečnicový
16 g