Kategorie receptů
Hrášková polévka s čerstvou mátou
Počet ingrediencí
8
Počet porcí
2
Sacharidy na jednu porci
4 g
Doba přípravy
45 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Cibuli nakrájíme a osmahneme krátce na másle. Přidáme cca 1l vody. Petržel a bramboru oloupeme, nakrájíme na kostičky dáme vařit. Za 20 minut přidáme celé balení mraženého hrášku, sůl a mletý pepř dle libosti + 1 prolisovaný stroužek česneku. Vaříme 15 minut, a poté vše rozmixujeme tyčovým mixerem. Hrst čerstvé máty nasekáme a vložíme do polévky.
Vytisknout recept (PDF)Brambory
10 g
Cibule volná
20 g
Petržel
20 g
Jedlá sůl vakuová 1 kg
2 g
Máta peprná
20 g
Pepř černý mletý 20 g
2 g
Hrášek 350 g
200 g