Kategorie receptů
Hrstková polévka
Počet ingrediencí
11
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
34 g
Doba přípravy
1 hodina
Bez lepku
Postup přípravy
- Nakrájenou nebo nastrouhanou kořenovou zeleninu orestujeme na másle. Přidáme luštěninovou směs, zalijeme vodou, přidáme celou cibuli a stroužky česneku a vše pozvolna vaříme do změknutí luštěnin. Před koncem vaření vložíme do polévky na kostičky nakrájené brambory a povaříme. Polévku dochutíme zeleninovým bujónem Podravka. Zdobíme petrželovou natí a ihned podáváme.
Brambory
200 g
Cibule volná
80 g
Mrkev
80 g
Česnek
2 g
Petržel
60 g
Celer
60 g
Petrželová nať
4 g
Zeleninový bujón
10 g
Pitná voda nesycená
700 g
Krajanka máslo 250 g
68 g