Kategorie receptů
Krémová polévka s liškami
Počet ingrediencí
10
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
54 g
Doba přípravy
45 minut
Postup přípravy
- Cibuli oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Houby, nejlépe lišky, důkladně očistíme a nakrájíme na kousky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Dvě třetiny nakrájené cibule smícháme s bramborami a spolu s 250 g lišek opečeme na dvou lžících másla. Poté přilijemevodu, nebo vývar, a smetanu, přivedeme k varu a pozvolna vaříme asi 15 - 20 minut. Povařený krém poté necháme chvíli zchladnout, rozmixujeme a podle chuti osolíme a opepříme. Zbytek lišek nasekáme najemno a se zbytkem nakrájené cibule opečeme na dalších dvou lžících másla. Podusíme, až se vyvaří tekutina. Poté osolíme a můžeme opepřit. Vmícháme jemně nasekanou petrželovou nať a tuto houbovou směs rozdělíme na opečené kousky pečiva. Ty potom servírujeme ke krémové polévce.
Brambory
250 g
Cibule volná
40 g
Jedlá sůl
2 g
Houby čerstvé
400 g
Petrželová nať
3 g
Jihočeské máslo 82 % 250 g
35 g
Pitná voda nesycená
500 g
Bageta cereální 110 g
240 g
Pepř černý mletý 20 g
4 g