Mexická polévka enchiladas s kuřecím masem
Postup přípravy
Ve větším hrnci rozpálíme olej na středním plameni, přidáme jemně nakrájenou cibuli a necháme zpěnit, přidáme kuřecí kousky, které okořeníme Africkou směsí a osmažíme, po chvíli přidáme prolisovaný česnek a minutku necháme provonět. Pomalu vsypeme (kukuřičnou) mouku a restujeme další minutu za stálého míchání. Do hrnce začneme přilévat připravený kuřecí vývar a mícháme, dokud se hrudky (kukuřičné) mouky zcela nerozpustí. Poté přilijeme i zbytek vývaru. (Kukuřičná) mouka se postará o krásně jemnou a hustou polévku. Nyní do polévky přidáme kuřecí maso, salsu, fazole bez nálevu, pokrájená rajčata, drcený římský kmín, špetku soli a pepř. Celou polévku za občasného míchání vaříme na mírném plameni po dobu 5 minut a dáváme pozor, aby se nepřichytávala na dno hrnce. Když máme polévku provařenou, začneme přidávat nastrouhaný sýr. Půlku přidáme ještě když se polévka vaří a za stálého míchání necháme sýr rozpustit. Polévku odstavíme z plamene a ihned vmícháme zbytek sýru, který opět rozmícháme. Když se sýr úplně rozpustí, máme hotovo. Polévku servírujeme s čerstvě nasekaným koriandrem a lupínky nachos.
Vytisknout recept (PDF)