Kategorie receptů
Mrkvový krém se zázvorem
Počet ingrediencí
9
Počet porcí
2
Sacharidy na jednu porci
21 g
Doba přípravy
45 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Mrkev a petržel očistíme a nakrájíme na kostky (jednu mrkev můžeme nechat celou a po uvaření nakrájet na plátky k ozdobení polévky). Cibuli i bramboru oloupeme a také nakrájíme. V hrnci zahřejeme olej, přidáme cibuli a smažíme za stálého míchání do zesklovatění. Přidáme mrkev, petržel, bramboru a ještě chvíli posmažíme. Zalijeme vodou (1,5-2 l) a uvaříme doměkka, asi 15 minut. Pak přidáme nastrouhaný zázvor, lžíci posekaného koriandru a povaříme ještě 5 minut. Polévku odstavíme a ponorným mixérem rozmixujeme dohladka. Podle chuti osolíme a opepříme - nejlépe mletým pepřem. Na talíři ozdobíme plátky mrkve, kterou jsme vařili vcelku.
Vytisknout recept (PDF)Brambory
50 g
Cibule volná
50 g
Mrkev
200 g
Petržel
50 g
Jedlá sůl
2 g
Zázvor čerstvý
20 g
Koriandr čerstvý
20 g
Pepř černý mletý 20 g
2 g