Kategorie receptů
Pikantní kuřecí vývar se zázvorem a chilli
Počet ingrediencí
14
Počet porcí
6
Sacharidy na jednu porci
5 g
Doba přípravy
1 hodina a 30 minut
Postup přípravy
- Kuřecí skelety dáme do hrnce s litrem studené vody. Zapálíme plamen a mírným tempem zahříváme. Mezitím přidáme sůl, pepř (5 kuliček), hřebíček (2 k), bobkový list (2 ks), koriandr a karí. Zázvor oloupeme a dáme do polévky vcelku, jen do něj uděláme několik zářezů (jde o to, abychom ho mohli z hotové polévky snadno vyndat, až se připlete do některého talíře). Chilli papričky rozkrojíme, vyndáme z nich semínka a papričky pak posekáme na jemno. Přidáme do polévky, přiklopíme pokličkou našikmo a necháme vařit.
- Od chvíle, kdy se polévka začne vařit, počítejme klidně hodinu mírného varu. Pak přidáme očištěnou mrkev nakrájenou na šikmá kolečka. Po dalších deseti minutách přidáme pórek nakrájený na šikmá kolečka a žampiony, pokrájené na tenké plátky. Vaříme ještě 7 minut.
- Pak vyndáme skelety a vykrájíme z nich hezké větší kousky masa - ty dáme zpátky do polévky. Ochutnáme, zda není třeba přisolit či nějak dokořenit. Přivedeme polévku znovu k varu, vmícháme tenká kolečka ze zelené části jarní cibulky a můžeme servírovat. Z talíře, do kterého se dostal zázvor, ho nezapomeneme vylovit...
Mrkev
100 g
Pórek
100 g
Jedlá sůl vakuová 1 kg
5 g
Zázvor čerstvý
2 g
Paprika červená chilli
20 g
Kuřecí maso
510 g
Cibulka jarní
35 g
Žampión zahradní 500 g
70 g
Bobkový list 5 g
1 g
Hřebíček celý 30 g
1 g
Koriandr celý 20 g
1 g
Pepř černý celý 20 g
2 g
Kari 25 g
6 g