Kategorie receptů
Pikantní mexická tomatová polévka
Počet ingrediencí
10
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
19 g
Doba přípravy
30 minut
Postup přípravy
Na oleji orestujeme jemně nakrájenou cibuli, po dvou minutách přidáme česnek, chilli papričky a restujeme ještě jednu minutu. Přimícháme drcená rajčata a znovu krátce restujeme. Poté přidáme Masox, vodu a vaříme na mírném plameni cca 10 minut. Vmícháme fazole v tomatě a ještě asi pět minut povaříme. Dochutíme citrónovou šťávou a nasekaným koriandrem, dekorujeme zakysanou smetanou.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
80 g
Česnek
2 g
Citróny
40 g
Paprika červená chilli
5 g
Koriandr čerstvý
4 g
Jihočeská zakysaná smetana 18 % 180 g
80 g
Pitná voda nesycená
1000 g
Fazole v rajčatové omáčce
420 g
Masox 72 g
18 g