Kategorie receptů
Polévka s krupicovými noky
Počet ingrediencí
10
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
12 g
Doba přípravy
45 minut
Postup přípravy
Připravíme si vývar z vody a bujónu. Do vařícícho osoleného mléka přidáme máslo, za stálého míchání zasypeme krupicí a mícháme tak dlouho, až se těsto přestane lepit na vařečku. Potom necháme těsto vychladnout. Do vychladlého těsta zamícháme vejce a přidáme muškátový květ. Z těsta lžičkou vykrajujeme noky, vložíme do vroucího vývaru, který osolíme, opepříme, dochutíme polévkovým kořením a chvíli povaříme. Ozdobíme petrželkou.
Vytisknout recept (PDF)Vejce
60 g
Jedlá sůl vakuová 1 kg
4 g
Petrželová nať
4 g
Jihočeské mléko lahodné polotučné 1,5% 1 l
80 g
Hovězí bujón
28 g
Pitná voda nesycená
720 g
Pšeničná krupice 500 g
52 g
Muškátový květ
0.5 g
Krajanka máslo 250 g
10 g