Kategorie receptů
Polévka se žampióny a kysaným zelím
Počet ingrediencí
10
Počet porcí
2
Sacharidy na jednu porci
9 g
Doba přípravy
30 minut
Postup přípravy
Brambory uvaříme společně s kysaným zelím a bobkovým listem. Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli se žampióny a dusíme doměkka. K žampiónům přidáme uvařené zelí s bramborami včetně vody, dochutíme solí, rozdrceným pepřem a necháme projít varem. Do hotové polévky vmícháme jogurt a nasekanou čerstvou pažitku.
Vytisknout recept (PDF)Brambory
50 g
Cibule volná
40 g
Jedlá sůl vakuová 1 kg
2 g
Pažitka
20 g
Žampión zahradní 500 g
50 g
Bílý jogurt z Valašska 3% 150 g
60 g
Kysané zelí efko 500 g. Připraveno k servírování!
200 g
Bobkový list 5 g
2 g
Pět pepřů 15 g
2 g