Kategorie receptů
Polévka z bílých fazolí
Počet ingrediencí
10
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
10 g
Doba přípravy
45 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Fazole propláchneme, zalijeme vodou a necháme máčet. Nabobtnalé fazole uvaříme doměkka, podle potřeby doléváme vodou. Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, zasypeme moukou a připravíme zásmažku. Zásmažku zalijeme vlažnou vodou a odvarem z fazolí, přidáme pepř, česnek utřený se solí, uvedeme do varu a vaříme nejméně 20 minut. Polévku procedíme, vložíme uvařené fazole a znovu povaříme. Hotovou polévku dochutíme polévkovým kořením a krátce povaříme. Zdobíme petrželovou natí.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
27 g
Česnek
4 g
Jedlá sůl
8 g
Petrželová nať
2 g
Pitná voda nesycená
670 g
Pepř černý mletý 20 g
2 g
Lagris fazole bílá malá 500 g
40 g
Olej slunečnicový
48 g
Hladká mouka
28 g