Kategorie receptů
Rajská polévka s bazalkou
Počet ingrediencí
10
Počet porcí
2
Sacharidy na jednu porci
27 g
Doba přípravy
30 minut
Postup přípravy
Z másla a mouky uděláme jíšku, kterou zalijeme vodou. Čerstvá rajčata vložíme do horké vody a až puknou tak je vyjmeme, oloupeme, nakrájíme na malé kousky a vložíme do polévky. Přidáme bobkový list, nové koření, sůl a vaříme přibližně 20 minut. Až rajčata změknou přidáme jeden rajský protlak, špetku skořice, sacharin a krátce povaříme. Hotovou polévku posypeme čerstvou bazalkou.
Vytisknout recept (PDF)Rajčata
60 g
Jedlá sůl
2 g
Nové koření celé 30 g
2 g
Sladidlo
20 g
Bazalka čerstvá
10 g
Bobkový list 5 g
0.4 g
Skořice mletá 40 g
1 g
Krajanka máslo 250 g
20 g
ARAX Mouka jáhlová hladká 300 g
12 g