Kategorie receptů
Rybí polévka
Počet ingrediencí
11
Počet porcí
2
Sacharidy na jednu porci
20 g
Doba přípravy
60 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Nastrouhanou kořenovou zeleninu a nadrobno nakrájenou cibuli osmažíme na másle. Poté, co zelenina zhnědne, zalijeme vodou a přidáme hlavu kapra a kapří ořez. Vše vaříme v mírném varu asi 30 minut. Potom polévku přecedíme přes síto a osolíme, ochutíme pepřem a nastrouhaný zázvorem. Zahustíme světlou máslovou jíškou. Povaříme dalších 10 minut. Po odstavení přidáme obrané maso z hlavy kapra a odřezků, petrželovou nať. Rybí polévku je možné podávat i s na másle osmaženými kostičkami housky (houska není součástí receptu).
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
50 g
Mrkev
50 g
Petržel
50 g
Celer
50 g
Jedlá sůl
2 g
Petrželová nať
10 g
Zázvor čerstvý
2 g
Kapr půlka s kůží čerstvá chlazená
160 g
Pepř černý mletý 20 g
2 g
Krajanka máslo 250 g
20 g