Kategorie receptů
Slovenská zelňačka
Počet ingrediencí
10
Počet porcí
2
Sacharidy na jednu porci
9 g
Doba přípravy
60 minut
Postup přípravy
Na troše oleje orestujeme cibulku, kterou zaprášíme trochou sladké červené papriky a zalijeme vodou. Přidáme nové koření, pepř celý a bobkový list. Do polévky vložíme uzené maso - nejlépe žebro a pozvolna vaříme zhruba 45 minut. Mezitím oloupeme a nakrájíme na kostičky dvě brambory, které dáme do polévky společně se zelím. Uvařené maso obereme od kosti a vložíme zpět do hotové polévky.
Vytisknout recept (PDF)Brambory
36 g
Cibule volná
50 g
Jedlá sůl
2 g
Nové koření celé 30 g
5 g
Uzená kýta
100 g
Kysané zelí efko 500 g. Připraveno k servírování!
80 g
Bobkový list 5 g
0.4 g
Paprika sladká 35 g
4 g
Pepř černý celý 20 g
2 g