Kategorie receptů
Špenátová polévka s parmazánem
Počet ingrediencí
9
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
17 g
Doba přípravy
45 minut
Postup přípravy
V hrnci nechte rozpustit máslo, přidejte nasekanou cibuli a nechte ji zesklovatět. Zaprašte ji moukou, udělejte světlou jíšku a nařeďte ji mlékem. Za stálého míchání přiveďte k varu. Přidejte špenát a chvilku polévku povařte. Přidejte česnek, špetku muškátového oříšku, a potom polévku rozmixujte. Podávejte s nastrouhaným parmazánem.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
200 g
Špenát porcovaný hluboce zmrazený 400 g
400 g
Česnek
20 g
Jedlá sůl
4 g
Parmazán 100 g
50 g
Jihočeské máslo 82 % 250 g
50 g
1,5% UHT mléko Mlékárna Pragolaktos 0,5 l
50 g
Muškátový ořech celý 9 g
4 g