Kategorie receptů
Bramboráky s mletým hovězím masem
Počet ingrediencí
9
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
20 g
Doba přípravy
30 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Brambory oloupeme a nastrouháme nahrubo. Poté je vyždímeme, abychom je zbavili veškeré tekutiny. V míse je pak smícháme s mletým masem, 2 vejce, jarní cibulkou, strouhaným křenem, solí a pepřem. Olej a máslo rozpálíme v pánvi s nepřilnavým povrchem. Větší lžící nabíráme těstíčko, dáváme ho do pánve, vždy mírně přitlačíme, a pak opečeme z obou stran dozlatova.
Vytisknout recept (PDF)Brambory
500 g
Jedlá sůl vakuová 1 kg
5 g
Křen
10 g
Olivový olej
20 g
Cibulka jarní
40 g
Mleté maso hovězí
224 g
Pepř černý mletý 20 g
1 g
Krajanka máslo 250 g
16 g