Kategorie receptů
Bramborové knedlíky
Počet ingrediencí
4
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
34 g
Doba přípravy
30 minut
Postup přípravy
Vařené, oloupané a vychladlé brambory nastrouháme a s vejcem, solí, a moukou zpracujeme vláčné těsto. Těsto na pomoučněném vále zformujeme na dva válečky o průměru 5 cm a zavaříme do vroucí osolené vody. Vaříme zvolna asi 20 minut. V průběhu vaření je vařečkou nadzvedneme ode dna, aby se nepřipálily. Vařené knedlíky ihned nakrájíme na plátky, aby se neslepily a horké ihned podáváme. Pro tuto přípravu použijeme brambory uvařené den předem.
Vytisknout recept (PDF)Brambory
300 g
Mouka hrubá 1 000 g
120 g
Jedlá sůl vakuová 1 kg
3 g