Kategorie receptů
FILTRACE

Jahodový džem s karamelem

Počet ingrediencí
3
Počet porcí
100
Sacharidy na jednu porci
9 g
Doba přípravy
1 hodina
 
Bez lepku Bez lepku

Postup přípravy

Na přípravu džemu vložíme do hrnce jahody a pomocí ponorného mixéru je rozmixujeme. Přidáme Gelfix smíchaný se 2 PL cukru. Za stálého míchání asi 1 minutu důkladně povaříme. Zbytek cukru vložíme do jiného hrnce a cukr necháme zkaramelizovat do zlatohnědé barvy (dáváme pozor, aby se nám karamel nepřipálil). Do karamelu opatrně nalijeme povařené jahody. Přivedeme do varu a povaříme ještě minimálně 5 minut, dokud se karamel zcela nerozpustí. Na talířek kápneme 1-2 KL právě svařeného džemu. Pokud je po vychladnutí málo tuhý, vmícháme 2 zarovnané KL Kyseliny citrónové Dr. Oetker. Případnou pěnu odebereme a ihned plníme do připravených sklenic až po okraj. Sklenice uzavřeme víčkem, obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku.

Vytisknout recept (PDF)
Jahody
10000 g
Jahody
Jahody
Výrobce
Potraviny bez dodavatele
Nutriční hodnoty na: 100g Porce (100g)
Sacharidy 5,5g 5,5g
Cukry
Proteiny 0,8g 0,8g
Tuky 0,5g 0,5g
Vláknina
Energie 138Kj 138Kj
Bez lepku Bez lepku
Cukr krystal
300 g
Cukr krystal
Cukr krystal
Výrobce
Potraviny bez dodavatele
Nutriční hodnoty na: 100g Porce (3g)
Sacharidy 100g 3g
Cukry 100g 3g
Proteiny 0g 0g
Tuky 0g 0g
Vláknina 0g 0g
Energie 1700Kj 51Kj
Bez lepku Bez lepku
Gelfix Extra 2:1 25 g
50 g
Gelfix Extra 2:1 25 g
Gelfix Extra 2:1 25 g
Výrobce
Dr. Oetker, spol. s r.o.
Nutriční hodnoty na: 100g Porce (0.5g)
Sacharidy 59g 0,3g
Cukry 59g 0,3g
Proteiny 0,4g 0g
Tuky 0,1g 0g
Vláknina 0g 0g
Energie 1334Kj 7Kj
Bez lepku Bez lepku