Kategorie receptů
Ochucené hranolky
Počet ingrediencí
7
Počet porcí
6
Sacharidy na jednu porci
25 g
Doba přípravy
45 minut
Postup přípravy
- Oloupané brambory nakrájíme tak, abychom tvarově získali klasické hranolky. Bílky zlehka vyšleháme vidličkou a přidáme kořenící směs a pepř. Připravenou směsí polijeme hranolky. Dobře promícháme a posypeme moukou. Hranolky smažíme do zlatova. Hotové hranolky položíme na savý papír, abychom se zbavili přebytečného tuku. Ještě teplé hranolky posypte nadrobno nastrouhaným sýrem. Podáváme jako přílohu nebo samostatně s ajvarem, kečupem či jinou omáčkou.
Brambory
900 g
Mouka hrubá 1 000 g
10 g
Eidam 30% cihla 2600 g
50 g
Bílek
62 g
Pepř černý mletý 20 g
3.5 g
Americké brambory 40 g
15 g