Kategorie receptů
Avokádový tartar s krevetami
Počet ingrediencí
8
Počet porcí
2
Sacharidy na jednu porci
4 g
Doba přípravy
30 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Krevety zprudka opečeme na (sezamovém) oleji, osolíme je, opepříme a nakonec posypeme koprem. Obě avokáda oloupeme, rozkrojíme, zbavíme semen a nakrájíme na kousky. Zakapeme je šťávou z limety, aby nezhnědla, a podle chuti osolíme a opepříme. Na talířích uděláme avokádová lůžka, zakápneme je balzamikovým octem, posypeme sezamovými semínky a navrch dáme krevety. Podáváme vychlazené nebo při pokojové teplotě.
Vytisknout recept (PDF)Jedlá sůl
3 g
Kopr
10 g
Krevety vyloupané 150 g
200 g
Limetky
15 g
Ocet Balsamico
15 g
Avokádo
300 g
Pepř černý mletý 20 g
2 g