Kategorie receptů
Dušená rýže s treskou a květákem
Počet ingrediencí
11
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
36 g
Doba přípravy
40 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Do široké pánve dáme asi 5 lžic olivového oleje. Na středním ohni osmažíme 6 stroužků česneku rozkrojené na půlku. Až budou dozlatova, přidáme najemno nakrájenou cibulku a smažíme. Rajčata nakrájíme a přidáme do sofrita, necháme odpařit všechnu přebytečnou vodu. Přidáme kousky tresky, mletou papriku a šafrán. Promícháme a dáme do varného skla nebo keramické misky vhodné do trouby. Do skla nebo misky přidáme rýži, květák a tresku se sofritem. Okořeníme. Pečeme při teplotě 250°C asi 15 minut. Vypneme a necháme v troubě ještě asi 3 – 5 minut. Vyndáme a podáváme.
Vytisknout recept (PDF)Květák
250 g
Rajčata
100 g
Česnek
6 g
Jedlá sůl vakuová 1 kg
4 g
Olivový olej
60 g
Cibulka jarní
30 g
Rýže dlouhozrnná 400 g
148 g
Pitná voda nesycená
680 g
Treska ocasní část
540 g
Šafrán
0.5 g