Kategorie receptů
Losos s řeckou omáčkou
Počet ingrediencí
16
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
17 g
Doba přípravy
45 minut
Postup přípravy
Lososa opláchneme a nakrájíme na plátky a osolíme. Maso opečeme po obou stranách na oleji a vyjmeme. Do oleje vložíme nakrájenou kořenovou zeleninu, cibuli, rajčata nakrájená na kousky, pepř a směs podusíme. Vydušenou zeleninu zaprášíme moukou, zasmahneme, zalijeme vývarem, přidáme rajčatový protlak, sladidlo, ocet a povaříme. Do omáčky vložíme lososa, přilijeme červené víno, dosolíme a společně podusíme.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
40 g
Mrkev
60 g
Rajčata
160 g
Petržel
40 g
Celer
60 g
Jedlá sůl vakuová 1 kg
12 g
Ocet kvasný lihový 1 l
20 g
Svatovavřinecké pozdní sběr víno suché červené 0,75 l
20 g
Losos obecný 250 g
400 g
Sladidlo Stevie sypká
8 g
Zeleninový bujón 6x10 g
12 g
Pitná voda nesycená
200 g
Rajčatový protlak
80 g
Pepř černý mletý 20 g
2 g
Olej slunečnicový
20 g